Vita Solution 2.0: Nový a ještě lepší

VITA SOLUTION jsme uvedli na trh jako reakci na absenci vyváženého a komplexního produktu tohoto typu. Mezitím si VITA SOLUTION získal oblibu díky své účinnosti v podpoře nejen sportovního výkonu, ale i celkového zdraví. Produkt si oblíbili nejen sportovci, ale i manažeři, maminky, studenti a všichni, kdo čelí zvýšené fyzické nebo duševní námaze či bojují s oslabenou imunitou.

Jako vždy nedáváme prostor kompromisům. Již u první verze jsme věnovali zvýšenou pozornost přípravě specifické formule synergických mikronutrientů v těch nejvstřebatelnějších formách. Směs složek je s důkladnou péčí navržena tak, aby nebrzdila vaši výkonnost nebo svalový růst, což některé komerční produkty mohou. Proto po našem produktu sahalo mnoho špičkových atletů. Nyní přicházíme s inovovanou verzí VITA SOLUTION 2.0.

 

Proč inovace ve VITA SOLUTION?

VITA SOLUTION nabízel a stále nabízí ultimativní řešení pro intenzivně trénující sportovce se zvýšenou potřebou mikronutrientů. Obsahuje optimalizovanou dávku vitamínů skupiny B, vitamínů C a E. Všechny minerály, s výjimkou jódu (zdroj přírodní řasa Kelp), tvoří chelátové vazby s aminokyselinami nebo dalšími organickými látkami, což zajišťuje maximální využití minerálů jako selen, měď, molybden a mangan. Tato vlastnost je pro nás samozřejmá.

 

 

VITA SOLUTION byl skvělý, ale VITA SOLUTION 2.0 je ještě lepší. Jakými inovacemi prošel? Tady je máte:

 

Zvýšený obsah vitamínu K2 MK-7

Jedním z nejdůležitějších vylepšení je zvýšení obsahu vitamínu K2 ve formě MK-7 na 60 μg, případně 120 μg v „athletic“ dávkování. Vitamin K2 MK-7 je považován za nejlepší volbu v suplementaci vitamínu K díky své vysoké biologické aktivitě a biodostupnosti. Tento vitamín hraje klíčovou roli v metabolismu kostí a prevenci kardiovaskulárních chorob. Studie ukazují, že K2 MK-7 podporuje fixaci vápníku v kostech a zabraňuje jeho usazování v cévách, což je zásadní pro udržení zdravého kardiovaskulárního systému. Navíc podle studie publikované v časopise "Journal of Nutrition", vitamin K2 MK-7 může hrát roli v prevenci rakoviny tím, že inhibuje růst rakovinných buněk a podporuje apoptózu.

 

Kyselina listová ve formě folátu (5MTHF-glukosamin)

Další významnou inovací je změna zdroje kyseliny listové na 5MTHF-glukosamin. Tato forma, známá jako folát, je biologicky aktivní a tělo ji může okamžitě využít bez nutnosti další konverze. Folát je nezbytný pro syntézu DNA, růst buněk a tvorbu červených krvinek. Suplementace folátem je zvláště důležitá pro sportovce, kteří mají zvýšenou potřebu těchto procesů v důsledku intenzivního tréninku a regenerace. Kromě toho folát hraje klíčovou roli v prevenci vrozených vad během těhotenství, podporuje zdraví mozku a zlepšuje kognitivní funkce. Studie také naznačují, že dostatečný příjem folátu může zvýšit plodnost a zlepšit kvalitu spermií.

 

Pyridoxal-5‘-fosfát (P5P)

Nová verze VITA SOLUTION také obsahuje pyridoxal-5‘-fosfát (P5P), aktivní formu vitamínu B6. P5P je koenzymem v mnoha enzymatických reakcích, které jsou nezbytné pro metabolismus aminokyselin, tvorbu neurotransmiterů a syntézu hemoglobinu. Tato forma vitamínu B6 je okamžitě využitelná tělem a zajišťuje maximální efektivitu při podpoře energetického metabolismu a regenerace. Podle studie publikované v "Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism" může P5P pomoci snižovat hladinu prolaktinu, což může být užitečné při řešení problémů s plodností a hormonální rovnováhou žen i mužů. Další studie také ukazují, že P5P může zlepšovat náladu a snižovat příznaky deprese díky své roli v syntéze neurotransmiterů, jako je serotonin a dopamin.

 

Toto jsou základní inovace, současně jsme zachovali všechny základní atributy produktu, jako je respektování opozitního působení jednotlivých složek, optimálního zastoupení významných složek, uvážlivého použití enzymů a rostlinných polyfenolů. Stejně tak jsme uměle nenavyšovali složení o položky jen pro etiketu, jako je koenzym Q10 v nedostatečné dávce, nebo adaptogeny, které chcete užívat cíleně a které z našeho pohledu nemají v produktu, který má poskytnout saturaci významnými mikronutrienty, co dělat. Vylepšení se týkají pouze zakomponování ještě lépe biologicky dostupných forem jednotlivých vitamínů a minerálů a navýšení těch, které jsou důležité. VITA SOLUTION 2.0 je tak nejlepší základní polyvitamínový produkt s minerály pro ty, kteří chtějí pro své tělo jen to nejlepší.

 

VITA SOLUTION V BODECH

  1. MULTIKOMPONENTNÍ PRODUKT BEZ SLOŽEK, KTERÉ BY BRÁNILY VYUŽITÍ ŽIVIN Z POTRAVY
  2. DŮRAZ NA ZAJIŠTĚNÍ OPTIMÁLNÍ ABSORPCE S VYLOUČENÍM OPOZITNÍCH SLOŽEK
  3. B-KOMPLEX V OPTIMÁLNÍ DÁVCE PRO AKTIVNÍ SPORTOVCE
  4. 10 000 IU VITAMINU A VÝHRADNĚ Z BETA-KAROTENU
  5. 200 IU VITAMINU E POUZE V NETOXICKÉ FORMĚ D-ALFA TOCOPHEROL SUCCINATE
  6. 120 µg VITAMINU K2 MK-7
  7. 200 µg CHRÓMU PIKOLINÁTU
  8. 2 mg PIPERINU PRO ZVÝŠENÍ ABSORPCE
  9. 5MTHF-GLUKOSAMIN JAKO ZDROJ KYSELINY LISTOVÉ
  10. P5P JAKO AKTIVNÍ FORMA VITAMÍNU B6

 

 

VITA SOLUTION 2.0: Tableta nové generace

Speciální technologie výroby tablety, kterou zajišťuje specializovaná farmaceutická firma ze Švýcarska, představuje ve VITA SOLUTION 2.0 vrchol moderní technologie výroby doplňků výživy a nabízí zcela zásadní výhody oproti kapslím, ale i některým typům tablet.

 

Maximální biodostupnost

Díky pokročilým výrobním technologiím a použití minimálního množství aditiv jsme schopni zajistit, že všechny aktivní složky jsou ve formě, kterou tělo dokáže snadno vstřebat a využít. Aditiva použitá v naší tabletě nejenže nebrání vstřebávání, ale naopak jej optimalizují, což zajišťuje, že uživatelé získají maximální přínos z každé dávky.

 

Kontrolované uvolňování

Tablety jsou navrženy tak, aby umožňovaly postupné a kontrolované uvolňování živin. Tímto způsobem je zajištěno, že vitamíny a minerály jsou dodávány do těla rovnoměrně po delší dobu, což maximalizuje jejich účinnost a využití.

 

Optimalizace absorpce

Použití specifických pomocných látek, jako je mikrokrystalická celulóza a oxid křemičitý v optimálním množství, zajišťuje, že tablety dosahují co nejvyšší účinnosti. Tyto látky pomáhají stabilizovat aktivní složky a zlepšují jejich dostupnost, což je klíčové pro jejich absorpci v trávicím traktu. Toto zajistí maximální biodostupnost a využitelnost všech aktivních složek.

 

 

Reference

  • Louis, J, et al. Vitamin and mineral supplementation effect on muscular activity and cycling efficiency in master athletes. Appl Physiol Nutr Metab. 2010 Jun;35(3):251-60.
  • Clarkson, P. M. Effects of exercise on chromium levels. Is supplementation required? Sports Med. 1997 Jun;23(6):341-9.
  • Clarkson P. M. and Haymes E. M. Trace mineral requirements for athletes. Int J Sport Nutr. 1994 Jun;4(2):104-19.
  • Telford, R. D., et al. The effect of 7 to 8 months of vitamin/mineral supplementation on the vitamin and mineral status of athletes. Int J Sport Nutr. 1992 Jun;2(2):123-34.
  • Pocobelli, G., et al. Use of supplements of multivitamins, vitamin C, and vitamin E in relation to mortality. American Journal of Epidemiology, 2009.
  • Kennedy, D. O., et al. Effects of high-dose B vitamin complex with vitamin C and minerals on subjective mood and performance in healthy males. Psychopharmacology (Berl). 2010 Jul;211(1):55-68.
  • Haskell, C. F., et al. Cognitive and mood effects in healthy children during 12 weeks supplementation with multi-vitamin/minerals. Br J Nutr. 2008 Nov;100(5):1086-96.
  • Major, G.C., et al. Multivitamin and dietary supplements, body weight and appetite: results from a cross-sectional and a randomised double-blind placebo-controlled study. Br J Nutr. 2008 May;99(5):1157-67.
  • Brilla, L. R. and Conte, V. Effects of a Novel Zinc-Magnesium Formulation on Hormones and Strength. Journal of Exercise Physiology online. 3(4): 2000.
  • Cinar, V., et al. Effects of magnesium supplementation on blood parameters of athletes at rest and after exercise. Biol Trace Elem Res. 2007 Mar;115(3):205-12.
  • Cordova, A. and Navas, F. J. Effect of training on zinc metabolism -- changes in serum and sweat zinc concentrations in sportsmen. Ann Nutr Metab 1998:42:274-82.
  • Evans, G. W. and Johnson, E. C. Effect of iron, vitamin B-6 and picolinic acid on zinc absorption in the rat. J Nutr 1981:111: 68-75.
  • Freake, H. C., et al. Actions and Interactions of Thyroid Hormone and Zinc Status in Growing Rats. J. Nutr. 131: 1135-1141, 2001.
  • Haralambie, G., et al. Serum zinc in athletes in training. Int J Sports Med. 1981 Aug;2(3):135-8.
  • Persigehl, M. Changes in the serum zinc concentration in different metabolic situations. Z Klin Chem Klin Biochem. 1974 Apr;12(4):171-5.
  • O'Brien KO, et al. Prenatal iron supplements impair zinc absorption in pregnant Peruvian women. J Nutr. 2000;130(9):2251-2255. (PubMed)
  • Wood RJ, Zheng JJ. High dietary calcium intakes reduce zinc absorption and balance in humans. Am J Clin Nutr. 1997;65(6):1803-1809. (PubMed)
  • McKenna AA, et al. Zinc balance in adolescent females consuming a low- or high-calcium diet. Am J Clin Nutr. 1997;65(5):1460-1464. (PubMed)
  • Mendoza, C., et al. Effect of a micronutrient fortificant mixture and 2 amounts of calcium on iron and zinc absorption from a processed food supplement. Am J Clin Nutr. 2004 Feb;79(2):244-50.
  • Brzozowska, A., et al. Interaction of iron, zinc and copper in the body of animals and humans. Rocz Panstw Zakl Hig. 1989;40(4-6):302-12.
  • Fischer, P. W., et al. Effects of zinc on mucosal copper binding and on the kinetics of copper absorption. J Nutr. 1983 Feb;113(2):462-9.
  • Fischer, P. W., et al. The effect of dietary zinc on intestinal copper absorption. Am J Clin Nutr. 1981 Sep;34(9):1670-5.
  • Oestreicher, P. and Cousins, R. J. Copper and zinc absorption in the rat: mechanism of mutual antagonism. J Nutr. 1985 Feb;115(2):159-66.
  • Levander, O. A. and Whanger, P. D. Deliberations and evaluations of the approaches, endpoints and paradigms for selenium and iodine dietary recommendations. J Nutr. 1996;126(9 Suppl):2427S-2434S.
  • Food and Nutrition Board, Institute of Medicine. Iodine. Dietary reference intakes for vitamin A, vitamin K, boron, chromium, copper, iodine, iron, manganese, molybdenum, nickel, silicon, vanadium, and zinc. Washington, D.C.: National Academy Press; 2001:258-289.
  • Rubin, M. A, et al. Acute and chronic resistive exercise increase urinary chromium excretion in men as measured with an enriched chromium stable isotope. J Nutr. 1998;128(1):73-78.
  • Shirakawa, H., et al. Vitamin K deficiency reduces testosterone production in the testis through down-regulation of the Cyp11a a cholesterol side chain cleavage enzyme in rats. Biochim Biophys Acta. 2006 Oct;1760(10):1482-8. Epub 2006 Jun 6.