Jedná se o organickou sloučeninu hořčíku a kyseliny jablečné, známou také jako jablečnan hořečnatý. Díky jedinečné symbióze je hořčík pevně svázán s kyselinou jablečnou, což můžeme označit jako minerál v chelátové vazbě.
Kyselina jablečná má ve výživě několik významných benefitů. Podle studiím uveřejněných v časopisu Nutrition Journal má kyselina jablečná pozitivní vliv na trávení a vstřebávání živin. Dále je tato kyselina známá díky svým schopnostem regulovat hladinu kyselosti v těle a tím podporovat optimální funkci zažívacího systému (Zdroj: Yan-Ping Huang, Nutrition Journal, 2010).
PROM-IN® je známý svým seriózním přístupem a odpovědným pohledem na vědecká fakta. Co se týče vstřebatelnosti, podle výzkumu zveřejněného v časopise The Journal of Nutrition, není u organických sloučenin zásadní rozdíl ve vstřebatelnosti. Výzkum ukazuje, že Magnesium Malát tedy není vstřebatelnější než jiné formy, například glycinát (Zdroj: Coudray C., The Journal of Nutrition, 2003).
Je však důležité zvážit širší obraz. Při výběru Magnesium Malátu nejde jen o vstřebatelnost, ale také o synergii s kyselinou jablečnou. Tato kombinace vám nejen poskytuje hořčík, ale také přináší výhody doplňkového příjmu kyseliny jablečné pro vaše celkové zdraví, jak uvádí více zdrojů a výzkumů.